Het organisatiecomité van de Paralympische Spelen Rio 2016 heeft de prijzen van de toegangskaarten voor de wedstrijden bekendgemaakt. Om de wedstrijden voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te laten zijn, kost 94 procent van alle kaarten omgerekend twintig euro of minder.

In totaal gaan er voor de Paralympische Spelen Rio 2016 3,3 miljoen kaarten in de verkoop. Het goedkoopste wedstrijdkaartje kost drie euro, het duurste 38 euro. Voor de openings- en sluitingsceremonie lopen de prijzen uiteen van 29 tot 350 euro. Net als bij de Olympische Spelen, kunnen ouderen en rolstoelgebruikers kaartjes voor de halve prijs kopen. Voor studenten en mensen met een beperking of een verminderde mobiliteit zijn er kaartjes met korting.

De 3,3 miljoen kaartjes die in de verkoop gaan, zijn een nieuw record. Tijdens London 2012 waren er 2,8 miljoen kaartjes te koop. Er zijn straks driehonderd sessies te bezoeken, in 23 takken van sport. In Rio staan twee nieuwe sporten op het Paralympisch programma: kanovaren en triathlon. In totaal komen 4350 sporters uit 170 landen in actie. De kaartverkoop start op 7 september 2015, precies één jaar voor de Spelen.