Jumping Indoor Maastricht heeft er dit jaar, naast Longines en Audi, een nieuwe hoofdsponsor bij: de VDL Groep. De VDL Groep is zeker geen onbekende in de paardensportwereld. De president-directeur en eigenaar van VDL Groep, Wim van der Leegte, is een enthousiast paardenliefhebber en ondersteunt al jarenlang de Nederlandse paardensport.

“Vorig jaar ben ik bij JIM geweest en heb ik genoten. Met onze paarden zijn we trouwens in de prijzen gevallen, dat scheelt natuurlijk,” aldus Wim van der Leegte. Vorig jaar won Maikel van der Vleuten de Grote Prijs met VDL Groep Sapphire B. Sinds 2008 heeft Stoeterij Duyselshof een samenwerkingsverband met Eric en Maikel van der Vleuten uit Someren. Zowel Eric als Maikel worden door de VDL Groep ondersteund.

De directeur van JIM, Frank Kemperman, is heel tevreden met deze nieuwe hoofdsponsor: “Ik ben blij dat de Brabantse top ondernemer, die zo veel voor Limburg betekent, en bovendien nog een echte paardenliefhebber is, JIM fantastisch ondersteunt. Hopelijk kan hij weer genieten van topsport en speciaal van de successen van zijn eigen paarden.”

De VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriĆ«le onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 84 werkmaatschappijen verspreid over 19 landen met circa 10.000 medewerkers. De kracht van de VDL Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven.

Stoeterij Duyselshof in Duizel beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor het fokken, opleiden en trainen van topspringpaarden. Stalruiter en manager is Leopold van Asten.Wim van der Leegte begon met een springstal in 2000 en in 2005 werd de fokkerij in Hoogeloon toegevoegd aan Stoeterij Duyselshof. Op deze manier is Stoeterij Duyselshof niet afhankelijk van aangekochte toppers, maar wordt gewerkt met eigen fokproducten.

Bron:KNHS