Ludo Philippaerts (51) zet een punt achter zijn carrière. De springruiter won onder meer zeven Wereldbekerwedstrijden, werd vice-Europees kampioen en sprong twee keer naar een vierde plaats op de Olympische Spelen. “Het is tijd om de fakkel definitief door te geven”, reageert Philippaerts, die nu zijn zonen de weg naar de top wil tonen.

“Sinds mijn zesde rij ik al paard. 46 jaar lang heb ik mijn sport beoefend met vallen en opstaan, met tegenslagen en successen. De sport heeft mij alles gegeven, maar ik heb er hard voor moeten knokken en daarom ben ik ook zo trots op mijn carrière”, vertelt Philippaerts.

“Nu is het tijd om de fakkel definitief door te geven en te stoppen met mijn actieve carrière als sporter. Nicola en Olivier hebben al fantastische dingen getoond maar zij hebben nog een lange weg af te leggen. Iedereen weet wat er in Fontainebleau gebeurd is. Ik ben gevallen, een val die abrupt een einde maakte aan een carrière van 46 jaar. Tien dagen later heb ik deelgenomen aan de jumping van Bergen, maar het ging niet meer. Ik heb heel lang nagedacht. Sinds kort ben ik er uit, ik stop als topsporter.”