Projectomschrijving

Met het ontstaan van Triple V bedacht oprichtster Semira Noman dat het een goede zaak zou zijn om met een
veelbelovende ruiter aan de slag te gaan. Aangezien Hans Peter Minderhoud op dat moment furore maakte bij de jonge paarden was de link snel gelegd. “Onze samenwerking is in de loop der jaren gegroeid. Ik bewonder Hans Peter om zijn ongekende talent en zijn gevoel op een paard. Hij kan als geen ander een paard aanvoelen en kan ze werkelijk super opleiden. Als Hans Peter rijdt lijkt het allemaal zo simpel maar dat is het natuurlijk niet”, aldus Semira Noman.
De samenwerking begon met het ontwerpen van een website. Met de lancering van deze website werd meteen duidelijk wat de impact van Hans Peter Minderhoud in de dressuurwereld is. Maandelijks bezoeken zo’n 10.000 bezoekers zijn website om zich te laten informeren over het wel en wee op Stal Minderhoud. Na de lancering van de website werd overgegaan naar stap 2, om de ambitie van Hans Peter – het doorbreken op Grand Prix niveau – te vertalen naar concrete actie. Aangezien Hans Peter niet over paarden beschikte die binnen afzienbare tijd op Grand Prix niveau zouden lopen, was het zaak om op zoek te gaan naar een sponsor die dezelfde ambitie koesterde als Hans Peter, meedoen aan de Top in Dressuursport. Ondertussen was Semira op haar beurt geïntroduceerd bij de oprichter van Team EXQUIS, Dhr. Kies, en zo werd 1+1 = 3 . De zoektocht naar een Grand Prix paard kon beginnen! De komst van EXQUIS Escapado, in het najaar van 2005 begeleid door Triple V, is een unieke gebeurtenis en een persoonlijk hoogtepunt geweest voor Triple V, Hans Peter Minderhoud en Team EXQUIS.

“Een bijdrage leveren aan het realiseren van de sportcarrière van een topsporter is iets waar ik als mens heel gelukkig van word. EXQUIS Escapado is voor mij een heel bijzonder paard dat mij herinnert aan een bijzondere periode.

EXQUIS Nadine. Net voor Kerst 2005 probeert Hans Peter de kwaliteitsvolle merrie Nadine uit. Nadine is eigendom van de Fam. Kies en loopt op Lichte Tour niveau. Een talentvol paard en Hans Peter is na afloop erg enthousiast. Afgesproken wordt dat Hans Peter de merrie gaat rijden om zo te kijken of ze klaargemaakt kan worden voor de Grand Prix. Na 10 maanden trainen en opleiden besluit Hans Peter in November 2006 Nadine Grand Prix te gaan starten. De rest is bekend! Op 31 augustus 2007 behaalt het Nederlandse Dressuurteam voor het eerst Europees Goud in Turijn. Hans Peter en EXQUIS Nadine zijn onderdeel van dit succesvolle team en zetten daar een geweldige prestatie neer! De jaren die daarop volgen zijn zeer succesvol. Deelname aan de OS in 2008 met een zilveren teammedaille en een individuele 5e plaats. Succesvol deelname aan de Wereldbeker finale in Las Vegas in 2009, deelname aan de Wereld Ruiter Spelen in Kentucky in 2010 zijn enkele hoogtepunten van deze carrière.

In 2012 eindigt Team EXQUIS en gaat Hans Peter een sponsorovereenkomst aan met Glock.